Idealna przekąska do szkoły lub pracy. Polecam również w okresie przeziębienia. Kasza jaglana ma działanie wysuszające przez co szybciej pozbędziecie się mokrego kaszlu czy kataru.
Składniki :
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
- 3 łyżki rodzynek
- 4 łyżki miodu
- 1 jajko
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Do ugotowanej kaszy jaglanej dodajemy miód, jajko, mąkę, rodzynki i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy kulki wielkości orzecha włoskiego po czym delikatnie rozgniatamy na płaskie ciasteczka. Zapiekać do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
0 komentarze